Locatie

Motel Visina reprezinta un punct de plecare catre principalele obiective turistice din apropiere, Manastirea Visina (300 m) si Mansatirea Lainci (12 km).

Manastirea Visina, aflata la iesirea din defileul Jiului, pe soseaua ce leaga orasul Targu-Jiu de Petrosani – la 14 kilometri de Targu-Jiu – este o manastire cu obste de calugari, purtand hramul Sfanta Treime.

Ruinele manastirii Visina, situate pe malul drept al Jiului la iesirea din defileu, sunt o marturie a inceputurilor monahismului la noi.

De la vechea manastire nu s-au pastrat urme ale chiliilor sau ale zidurilor de incinta, apele Jiului distrugand eventualele ruine de pe latura estica prin macinarea treptata a malului. Astazi mai pot fi vazute doar ruinele bisericii principale.

Actul de hatarare a reconstituirii Manastirii Visina a fost incheiat la data de 19 octombrie 1994, in prezenta academicianului doctor Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei.

Prin hotararea nr.7538 a Sfantului Sinod al Bisericii ortodoxe Romana – adresa nr. 2708/1994 – s-a reinfintat manastirea Visina, pastrandu-se hramul initial, acela al Sfintei Treimi.

S-a hotarat ca biserica paraclis a Sfintei Manastiri Visina sa fie structurata din punct de vedere al spatiului, pe orizontala, de la vest la est in: pridvor, pronaos, naos si altar, structura fiind realizata din lemn de stejar, cu infrastructura din beton si piatra iar elevatiile din piatra de stanca legata cu mortar de var.